PhotoArt Studio nyföddfotograf Lund Hörby Malmö Kristianstad Skåne Barnfotograf Barnfoto och Babyfoto Lund, Eslöv, Hörby, Höör, Kävlinge, Malmö, Ystad » ©2017 PhotoArt Studio Nyföddfotograf Lund Malmö Kristianstad Skåne barnfotograf Malmö barnfoto och babyfoto Kävlinge, Ystad, Sjöbo

Nyföddfotografering i studio Q&A

Väntar du barn? Eller är du nybliven förälder och letar efter en fotograf som kan föreviga den perfekta nya människan i ditt liv? Googlar man efter “nyföddfotograf i Skåne” så hittar man många duktiga fotografer, men man få lite instruktioner på hur man bäst kan förbereda sig för att få de finaste bilderna.  Här kommer några svar på de vanligaste frågorna.

photoartstudio nyföddfotograf Lund Malmö Kristianstad -sovande nyfödd bebisPINIMAGE

  • När är den bästa tiden för att boka en nyföddfotografering?

Det är aldrig för tidigt att göra en bokning. Vissa blivande mammor hör av sig till mig redan 6 månader innan deras BF. Ju tidigare desto bättre brukar jag säga. Jag har möjlighet att boka endast ett fåtal nyföddsessioner i månaden för att kunna vara flexibel i fall barnet kommer tidigare eller senare än sitt beräknade födelsedatum. Så boka tidigt är mitt svar, vänta inte tills ni kommer hem från BB.

  • Man kan inte vara säker på att bebisen kommer på BF datum – hur vet jag att vi väljer rätt datum för nyföddfotografering?

När bokningsavgift är inbetald kommer jag att skriva ner din BF i min almanacka för att få en uppfattning av när din bebis är beräknad. Du bör kontakta mig när barnet är fött ifall jag behöver justera datumet  till er nyföddfotografering.

  • Hur lång tid kommer det att ta i studion?

Nyföddfotografering brukar ta mellan 2-3 timmar men allt beror på hur bra ditt barn “samarbetar” (om hen sover, är nöjd, osv). Jag brukar alltid ge den tid som krävs för bästa resultat. Jag ser bland annat till att det finns tillräckligt med tid för blöjbyte, extra måltid och mys med mamman/pappan. Alla bebisar är olika, vissa sover sig genom sin nyföddsession, andra behöver tröstas hela tiden eller äta ofta. Din fotografering kommer att bli den enda nyföddfotografering jag bokar den dagen just för att erbjuda en avslappnad och trivsam stund för dig och ditt barn.

  • Hur gör du för att barnet ska sova genom fotograferingen?  

De flesta av oss som fotograferar nyfödda vill gärna att bebisar ska vara under 14 dagar vid fotograferingstillfället. Den största anledningen är att barn brukar sova mycket under de första dagarna efter födelsen och det är då som jag kan lägga dem i de gulliga poserna ni kan se i min portfolio. För att hjälpa barnet att sova bättre under fotograferingen kan du som förälder prova att hålla ditt barn vaket ca en timme innan sessionen. Du kan gärna ge din bebis ett varmt bad innan det blir dags att åka till studion och hålla honom/henne vaken tills det att fotograferingen startar. När du är här kommer det finnas tid för amning (eller ersättning) så att bebisen blir trött och somnar. För att säkerställa att ditt barn sover under fotograferingen krävs det att bebisen är mätt. Därför rekommenderar jag att mata med ersättning eller modersmjölk som du pumpat till flaska.  Har din bebis en napp – ta gärna med den till studion. Ibland räcker det att ge nappen för att de ska somna om utan att vi behöver lyfta upp barnet och väcka det mitt i fotograferingen. Jag brukar sätta på ett värmeelement innan ni kommer till studion så att temperaturen hålls runt 27-28 grader, för att bebisen ska kunna sova utan att frysa när jag fotograferar. När jag fotograferar en nyfödd brukar jag använda Baby Shusher, en liten smart ljudaparat som hjälper bebisarna att somna.

  • Vad ska min bebis ha på sig?

Bilderna på nyfödda bli finast om de ligger utan kläder – de är så små så att även de minsta storlekarna blir för stora. Undvik gärna åtsittande kläder dagen för fotografering (muddar, strumpor) eftersom de lämnar märken på deras känsliga hud. Tänk på att även blöjan bör sättas på lite lösare än den brukar sitta i vanliga fall. I studion finns det fin rekvisita så som filtar, wraps, små babymössor, pannband och du får gärna välja dina favoritfärger. Varje nyföddfotografering är personligt stylad och du kan så klart påverka vad som används i studion.

  • Du fotograferar bebisar utan kläder, blir det aldrig några “olyckor”?

Bebisar kissar och bajsar mycket när de är så här små så jag förväntar mig att “olyckor” kommer att hända. Jag är van vid det när jag fotograferar nyfödda så du behöver inte känna skulden att ditt barn har smutsat ned rekvisita. När det händer försöker jag först ta några bilder så att det inte syns och sedan gör vi rent. Däremot är det viktigt att föräldrar tar med sig ett ombyte ifall “olyckan” händer när de håller i sitt barn.

  • Vad ska vi ha på oss när vi fotograferas med vårt barn?

Det viktigaste är att ni väljer plagg utan mönster och logga.  Detta för att undvika att dra fokus ifrån din lilla bebis så att bilderna får en tidlös karaktär. Här nedan hittar du lite förslag på vad som gör sig bra på bilder i de flesta hemmen:

mammor:

svart armlös topp/linne, vit armlös topp/linne

pappor:

ta med en svart och en vit t-shirt. Jag brukar fråga om pappor är bekväma med att bli fotade utan t-shirt eftersom bilder med hud-till-hud kontakt blir oftast vackrast. Diskutera gärna detta innan vi träffas i studion.

storebror:

en vit t-shirt, en svart t-shirt, jeans eller bruna/blå kortbyxor.

storasyster:

en vit enkel klänning (undvik glittriga plagg med mycket volanger)  eller en enkel t-shirt utan mönster och tryck i neutrala färger (beige, ljusblå, puderrosa), en svart topp eller ett enfärgat linne går också bra.

Generellt sett så passar de flesta dova färgerna. Undvik gärna matcha varandras klädsel, hitta istället plagg som kompleterara med varandra. Neonfärger och starka toner har en tendens till att ta över samt kan ge färgstick på hudtonerna så undvik gärna dessa också. Jag har skapat en Pinterest board med lite förslag, klicka gärna på denna länk för inspiration.

 

Vid  frågor eller om du boka en nyföddfotografering  kontakta mig gärna via detta formulär

Varmt välkommen!

 

photoart studio_nyföddfotograf Lund Malmö Kristianstad_babyfotografering Hörby_barnfotograf Skåne_svartvit babyfotoPINIMAGE

photoart studio_nyföddfotograf Lund Malmö Kristianstad_babyfotografering Hörby_barnfotograf Skåne_bebisPINIMAGEphotoart studio_nyföddfotograf Lund Malmö Kristianstad_babyfotografering Hörby_barnfotograf Skåne_baby i händernaPINIMAGE

KONTAKTA MIG

PhotoArt Studio är en specialiserad , nyföddfotograf-, baby– och familjefotograf i Hörby nära Lund Malmö Kristianstad. PhotoArt Studio erbjuder även konstnärliga barnporträtt. Medlem i SFG och certiferad European Photographer

 

Ta mig tillbaka till förstasidan 

B L O G G I N L Ä G G